Gratis verzending vanaf 50

Gratis verzending vanaf 50,-

Blaasinstrumenten onderhoud

Blaasinstrumenten onderhoud

Altijd 2 jaar garantie

Altijd 2 jaar garantie

Voor 17.00u besteld volgende dag in huis

Voor 16.00u besteld volgende dag in huis

Saxofoon kopen

Saxofoon kopen? Dal Segno is uw saxofoon specialist!

Algemene informatie over de saxofoon

De allereerste saxofoon werd ontwikkeld door Adolphe Sax, een belgische bouwer van muziekinstrumenten, rond 1840. Als eerste maakte hij een bassaxofoon, later volgden andere modellen als de altsaxofoon en de tenorsaxofoon.

Een saxofoon heeft een bereik van 2 2/3 octaaf, beginnend bij de lage bes en lopend tot de hoge fis. De saxofoon is een blaasinstrument met een enkel riet dat aan het mondstuk wordt bevestigd met een metalen, lederen of kunststof klem. Door het mondstuk aan te blazen wordt het riet in triling gebracht waarna de geluidsgolf zich door de rest van het instrument verplaatst en met de stand van de kleppen de toon wordt bepaald.

Er zijn verschillende soorten saxofoons. De meest gebruikte saxofoons zijn de altsaxofoon en de tenorsaxofoon. daarnaast zijn er voor het lage register de baritonsaxofoon en het hoge register de sopraansaxofoon.


Onderhoud van de saxofoon

Na het spelen moet de saxofoon worden geschoongemaakt. haal het instrument daarvoor uit elkaar en droog alle delen. Het meeste vocht blijft in de beker staan, door het instrument eenvoudigweg om te keren kan dit worden verwijderd. Mocht er toch vocht in de saxofoon aanwezig blijven kan dit met een wisser worden schoongemaakt.

Haal het riet altijd van het mondstuk af. Ten eerste voor de hygiene, ten tweede omdat het dan veel langer mee gaat. Uw saxofoon heeft ook onderhoud nodig. Hiervoor zijn diverse onderhoudsmiddelen verkrijgbaar waarmee u het kurk, de assen en andere bewegende delen kunt behandelen. Het is zeer aan te bevelen om uw instrument eens per jaar door een specialist te laten nakijken en onderhouden. De meest gebruikte onderhoudsmiddelen kunt u makkelijk via onze webshop bestellen!


Het mondstuk van de saxofoon

Het mondstuk bepaalt mede de klank van de saxofoon. Een mondstuk met een kleine opening geeft een wat donkere klank, een mondstuk met een grotere opening blaast makkelijker aan en geeft meer volume en een wat fellere klank. Dit type mondstuk is dan ook meer geschikt voor pop- en jazzmuziek. Een rietbinder zorgt ervoor dat het riet goed op zijn plaats blijft zitten. Een rietbinder kan ook invloed hebben op de klank van de saxofoon. Dal Segno Muziekhandel heeft een aanbod in mondstukken voor alle blaasinstrumenten.


Verschillende merken saxofoons

Er is een grote verscheidenheid aan saxofoons leverbaar. Toonaangevende merken zijn Le Monde, Jupiter, Yamaha, F. Mauriat en Selmer.

Een goede saxofoon (altsaxofoon of tenorsaxofoon) is te koop vanaf zo'n 1250,- euro. In deze prijsklasse koop u met zekerheid een instrument waar u jarenlang plezier van zult hebben. Er zijn ook merken op de markt die een instrument in een veel lagere prijsklasse leverbaar hebben. Let er bij deze instrumenten goed op of het mechaniek en kleppenwerk in orde is.

Dal Segno is leverancier van o.a. Jupiter, le Monde, Mauriat, Selmer, Yanagisawa, Chateau, Vivace en Yamaha saxofoons. Het vaak interessant om een instrument voor een laag bedrag te kopen, zeker als u net begint aan een saxofoonstudie. Als echter het kleppenwerk of mechaniek niet lekker 'loopt', of de kleppen niet goed sluiten, zal u snel het plezier in saxofoon spelen verliezen omdat tonen vals zullen klinken en het instrument niet soepel speelt.

U kunt altijd bij ons terecht voor advies over aanschaf van uw eerste saxofoon. Wordt u lid van een muziekvereniging? Vraag dan altijd bij uw vereniging welk merk/instrument zij aanbevelen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.


Gratis verzending vanaf 50

Gratis verzending vanaf 50,-

Blaasinstrumenten onderhoud

Blaasinstrumenten onderhoud

Altijd 2 jaar garantie

Altijd 2 jaar garantie

Voor 17.00u besteld volgende dag in huis

Voor 16.00u besteld volgende dag in huis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief