Gratis verzending vanaf 50

Gratis verzending vanaf 50,-

Blaasinstrumenten onderhoud

Blaasinstrumenten onderhoud

Altijd 2 jaar garantie

Altijd 2 jaar garantie

Voor 17.00u besteld volgende dag in huis

Voor 16.00u besteld volgende dag in huis

Royer Labs Studio/Live Ribbon Microfoon R-10

De Royer R-10 is een passieve mono ribbon microfoon ontworpen voor gebruik in de studio en voor op het podium. Deze hand gebouwde microfoon is gemaakt in de Burbank California-fabriek. Het geluid en de prestaties van de R-10 is zoals Royer bekend staat en het kan SPL's tot 160 dB @ 1 kHz aan. Het compacte formaat en montagesysteem van de R-10 maakt flexibele, onopvallende positionering mogelijk.

Het aluminium Ribbon element van 2,5 micron van de R-10 is gevormd met ons gepatenteerde directe-golfproces en wordt beschermd door een drie-laags ruitensysteem. Een intern op een schokdemper gemonteerde Ribbon transducer. De Ribbon transducer is bedraad voor humbucking om elektromagnetisch geïnduceerde ruis te verkomen.

De ingebouwde voorruit van de R-10 biedt superieure bescherming tegen luchtstoten en extreme harde geluiden. Het vermindert ook het nabijheidseffect (bas opbouw bij close miking), dus gitaarkasten en akoestische instrumenten kunnen van dichtbij worden gemict met minder basopbouw. De inwendig op elkaar gemonteerde Ribbon transducer van de R-10 isoleert het ribbon element tegen schokken en trillingen, waardoor de duurzaamheid van het ribbon element toeneemt.

De R-10 maakt gebruik van een op maat gemaakte transformator van David Royer voor een hoge overbelastingsdrempel, waardoor de verzadiging bij zelfs extreem hoge geluidsdruk niveaus wordt geminimaliseerd. Je zult nooit een R-10 overladen! Het open grill ontwerp van de microfoon minimaliseert staande golven en bijbehorende kamfilter effecten en de vloeiende frequentierespons, fase-lineariteit en gebrek aan zelfvervorming maken het ideaal voor alle digitale opname- en live-geluid formaten.

Het geluid

De R-10 is uitstekend voor koperblaasinstrumenten voor bijvoorbeeld: trompetten, trombones etc. R-10 neemt brass op een natuurlijke wijze op. Zo helder als de muzikant speelt, zo wordt het ook op genomen, maar zonder de extra sizzle of hardheid die gewoonlijk ervaren word bij een condensator microfoon.

Royer ribbon microfoons zijn ook zeer goed voor elektrische gitaar en de R-10 toont enkele van zijn beste dingen op studio- en live-elektra, waarbij alle low-end, midrange warmte en stootgitaristen worden vastgelegd en ingenieurs van een Royer gewend zijn. Als je meer wilt bijten in de hoge tonen, maar geen multi-mic wilt zijn (met name op live podia waar mengmicrofoon fase relateerde problemen kan veroorzaken), neemt de R-10 EQ prachtig in en we raden je aan te experimenteren met je favoriete EQ-unit of inpluggen.

Drums hebben een krachtige body met een realistisch (niet over-gehyped) transiëntenantwoord en het R-10-patroon van 8 geeft een uitstekende sfeer en diepte bij gebruik voor ruimte mijder toepassingen. Een gecomprimeerde R-10 voor de kit klinkt enorm en pittig.

R-10 opnames van violen, ukeleles, staalsnarige en nylonsnarige akoestische gitaren, banjo's en andere snaarinstrumenten zijn makkelijk te mixen, omdat de microfoon zorgt voor warmte en natuurlijke sound. 

R-10 zorgt voor een warme en natuurlijke record met opnames van Vocals. De EQ-vriendelijkheid van de R-10 maakt het mogelijk om volledig verschillende geluiden in te brengen met liberaal gebruik van EQ. Experimenteer met het snijden van bas op 100 Hz en open 12K met 3 tot 6 dB (of meer!). 

Royer's gepatenteerde offset-Ribbon technologie

Het gepatenteerde offset-ribbon ontwerp van de R-10 positioneert het Ribbon element naar de voorkant van de transducer, wat een hoge SPL-afhandeling aan de voorkant en de optie van een helderder antwoord mogelijk maakt bij het opnemen van lagere SPL-geluidsbronnen zoals akoestische gitaar, ukelele en zang aan de achterkant (3 voet of dichterbij, fase omgekeerde positie).

Royer Labs Studio/Live Ribbon Microfoon R-10 - Belangrijke eigenschappen:

 • Akoestisch werkingsprincipe: elektrodynamische drukgradiënt
 • Polar Patroon: Afbeelding-8
 • Element genereren: 2,5-micron aluminium lint
 • Magneten: Rare Earth Neodymium (Grade 52)
 • Frequentiebereik: 30Hz-15.000Hz +/- 3dB
 • Gevoeligheid: -54dBv (opnieuw 1v / pa)
 • Uitgangsimpedantie: 100 Ohm
 • Maximale SPL: 135dB bij 50 Hz, 160dB bij 1 kHz
 • Aanbevolen laadimpedantie: 700 Ohm (of groter)
 • Uitgangsconnector: mannelijke XLR 3-pin (Pin 2 Hot)
 • Afmetingen: Lengte inclusief montagebasis: 5 7/8 inch (149 mm) Breedte 1 3/8 inch (35 mm)
 • Gewicht: 13 oz (368 gram)
 • Verzendgewicht: Single: 2,5 lbs, Matched Pair: 4 lbs

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Royer Labs Studio/Live Ribbon Microfoon R-10

 • Model: R-10
 • Beschikbaarheid: Op voorraad
 • €569,00

 • Excl. BTW: €470,25

Gerelateerde producten

Stagg Clip-on Microfoon SIM20

Stagg Clip-on Microfoon SIM20

Stagg Clip-on Microfoon SIM20Een flexibele, volledig verstelbare zwanenhals microfoon, ontworpen voo..

€212,85 Excl. BTW: €175,91

Beyerdynamic Hoofdtelefoon DT770 Pro

Beyerdynamic Hoofdtelefoon DT770 Pro

Beyerdynamic Hoofdtelefoon DT770 ProStudio-hoofdtelefoons, gesloten systemen, rechte enkelzijdige ka..

€139,99 Excl. BTW: €115,69

AMT Basis Set Microfoon LS

AMT Basis Set Microfoon LS

AMT Basis Set Microfoon LS De AMT Basis Set microfoon LS is in eerste instantie bedoelt voor ..

€735,00 Excl. BTW: €607,44

Tags: Royer, Labs, Studio, Live, Ribbon Microfoon, R-10, microfoons, microfoon


Gratis verzending vanaf 50

Gratis verzending vanaf 50,-

Blaasinstrumenten onderhoud

Blaasinstrumenten onderhoud

Altijd 2 jaar garantie

Altijd 2 jaar garantie

Voor 17.00u besteld volgende dag in huis

Voor 16.00u besteld volgende dag in huis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief